Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Proef landbouwproject in Brokopondo

Proef landbouwproject in Brokopondo

10/11/2017 05:06 - Ivan Cairo

Proef landbouwproject in Brokopondo

 

PARAMARIBO - Agro Business, een Israëlisch bedrijf, treft voorbereidingen om in Brokopondo een groot landbouwbedrijf op te zetten. Vertegenwoordigers oriënteren zich op verschillende locaties daar, om uiteindelijk een keuze te bepalen. Agro Business komt naar Suriname op voorspraak van de Caribbean Israël Leadership Coalition.

De producten zullen voornamelijk bestemd zijn voor export. Het definitieve besluit welke gewassen geteeld zullen worden is nog niet genomen, zegt Kenya Pansa, districtscommissaris van Brokopondo, tegen de Ware Tijd. Het bedrijf dat hier zal worden opgezet is naar het model van een project dat onlangs in Colombia is uitgevoerd, zegt Agro Business-vertegenwoordiger Eduardo Translateur.

In Colombia gaat het om een project van zestig hectare, maar in Suriname zal op kleinere schaal worden begonnen: vijftien hectare. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat een gigantisch project uit de grond wordt gestampt dat achteraf misschien niet rendabel zal blijken te zijn. "Je moet eerst kijken wat het wordt. Als je direct in één keer groot gaat en je faalt, heb je een probleem. Vijftien hectare is nog te overzien", zegt de districtscommissaris.

Ze heeft er wel alle vertrouwen in dat het proefproject een succes wordt, maar toch is voorzichtigheid geboden. Op basis van het succes zal worden besloten in hoeverre verder uitgebreid zal worden. De inkomsten zullen ten goede komen van de lokale gemeenschappen die aan het project zullen deelnemen. "Het wordt een project dat rendabel zal zijn voor de lokale gemeenschap, het district en de centrale overheid", stelt de districtscommissaris.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina