Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • India verwijdert bedelaars voor Ivanka Trump

India haalt bedelaars van de straat voor Ivanka Trump

10/11/2017 22:27

De Indiase stad Hyderabad haalt zwervers tijdelijk van de straat.

De Indiase stad Hyderabad haalt zwervers tijdelijk van de straat. Foto: Express Photo  

HYDERABAD - De Indiase stad Hyderabad maakt zich op voor de komst van hoog buitenlands bezoek en wil daarom liever de vele bedelaars uit het zicht. Honderden mensen zijn opgesloten in rehabilitatie- en opvangcentra.

Hyderabad, een stad met negen miljoen inwoners, maakt zich op voor de Global Entrepreneurship Summit op 28 november. De Amerikaanse presidentsdochter Ivanka Trump zit de top mee voor. Het motto van de top is 'Prosperity for All' (Voorspoed voor Iedereen), en daar passen de duizenden bedelaars in de stad niet bij.

De politie wil in totaal zo'n zesduizend bedelaars verwijderen en verbiedt hen tot januari om te bedelen in de stad. Volgens de lokale krant Indian Express zijn al bijna vierhonderd bedelaars opgepakt en afgevoerd naar rehabilitatiecentra en opvangtehuizen. In 2000 vond een soortgelijke operatie plaats, vanwege een bezoek van de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton aan de stad. Knack.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina