Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VOJ Atjoni gaat gebukt onder leerkrachtentekort

VOJ Atjoni gaat gebukt onder leerkrachtentekort

09/11/2017 05:08 - Merredith Bruce

VOJ Atjoni gaat gebukt onder leerkrachtentekort

 

PARAMARIBO - Het voj Atjoni kampt al sedert het begin van het schooljaar met een tekort aan leerkrachten. Het probleem begon toen acht van de veertien leerkrachten, onder wie de directeur en de onderdirecteur, in korte periode de school hebben verlaten. De twee leidinggevenden naar verluidt in opdracht van het ministerie.

Zes leerkrachten hebben zelf overplaatsing gevraagd. Er zijn intussen weer drie leerkrachten en twee onderdirecteuren toegevoegd, maar dat is niet voldoende om de werkdruk weg te nemen. De school telt 286 leerlingen, opgesplitst in lbo en voj . De krant verneemt dat leerkrachten door de werkdruk nauwelijks toekomen aan vrije tijd, omdat ze moeten invallen.

Eén van de zes leerkrachten die om overplaatsing had gevraagd, vertelt dat het zestal dat had gedaan vanwege de wijze waarop de toenmalige leiding met de docenten omging. De klacht over het personeelstekort is intussen al doorgegeven aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, maar een directe oplossing blijft vooralsnog uit. Het is de krant niet gelukt om de onderdirecteur van het ministerie te bereiken voor een reactie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina