Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mensenrechtentulp voor Mexicaanse Pérez

Mensenrechtentulp voor Mexicaanse Pérez

09/11/2017 16:22

Mensenrechtenactiviste Graciela Pérez Rodríguez.

Mensenrechtenactiviste Graciela Pérez Rodríguez. Foto: Human Right Tulip  

DEN HAAG - De Mexicaanse mensenrechtenverdedigster Graciela Pérez Rodríguez krijgt dit jaar de Mensenrechtentulp. Deze wordt haar uitgereikt op vrijdag 8 december in Den Haag. Pérez Rodríguez komt op voor de rechten van familieleden van verdwenen personen in Mexico.

De mensenrechtenactiviste heeft zich als leek verdiept in forensische wetenschap en is medeoprichtster van Forensic Citizen Science. Dit collectief van familieleden van vermiste personen in Mexico heeft onder meer een DNA-databank door en voor burgers opgezet. Die kan helpen bij het identificeren van teruggevonden slachtoffers van verdwijning. 

Van Pérez zelf  zijn een dochter, broer en drie neven verdwenen. De Mensenrechtentulp is een jaarlijkse prijs van de Nederlandse regering. Aan de prijs zijn een bronzen beeld en een bedrag van 100.000 euro verbonden. De prijs ging vorig jaar naar de Pakistaanse internetactiviste Nighat Dad. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina