Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer Venezolanen op sanctielijst VS

Meer Venezolanen op sanctielijst VS

09/11/2017 23:17

De Amerikaanse minister van Financien, Steven Mnuchin.

De Amerikaanse minister van Financien, Steven Mnuchin. Foto: Reuters  

WASHINGTON - De Verenigde Staten hebben nog eens tien Venezolaanse topfunctionarissen sancties opgelegd. Het gaat onder meer om ministers en de Venezolaanse ambassadeur in Italië. „Deze individuen worden in verband gebracht met het ondermijnen van electorale processen, het censureren van de media of corruptie in voedselprogramma’s van de overheid”, meldde het Amerikaanse ministerie van Financiën.

De VS bevriezen onder meer activa van de functionarissen. Amerikaanse burgers mogen ook geen zaken meer doen met de betreffende Venezolanen. "Onze boodschap blijft duidelijk", stelde de Amerikaanse minister Steven Mnuchin (Financiën). Hij zei in een verklaring dat de VS "niet aan de zijlijn blijven staan terwijl het regime van Maduro doorgaat met het vernietigen van de democratie en de welvaart in Venezuela."

Washington kondigde eerder al sancties af tegen andere Venezolaanse bestuurders, onder wie vicepresident Tareck El Aissami. De Europese Unie stelt binnenkort naar verwachting onder meer een wapenembargo in tegen Caracas, zeggen bronnen. Telgraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina