Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaat protesteert bij behandeling rechtszaak

Advocaat protesteert tegen wijze van behandeling rechtszaak

09/11/2017 10:08 - Van onze redactie

Advocaat protesteert tegen wijze van behandeling rechtszaak

 

PARAMARIBO - Advocaat Benito Pick heeft woensdag bij de voortzetting van de strafzaak tegen zijn cliënt Samorano F. geprotesteerd tegen een besluit van rechter Robert Praag. Die hoorde namelijk, tegen het gebruik in, een getuige in bijzijn van de verdachte, die zelf toen nog niet gehoord was. De advocaat weigerde Samorano F. te ondervragen omdat hij van mening was dat hij dan tegen zijn eigen protest in zou gaan.

Bovendien had Pick het strafdossier niet, maar hij vindt het belangrijk dit eerst te bestuderen alvorens verder te gaan. Zijn cliënt staat samen met Robin R. terecht voor een beroving van een veiligheidsman te De Boerbuiten in de vakantieperiode. De twee verdachten hebben het slachtoffer van achteren overvallen en mishandeld. Onder andere werd hij met zijn eigen dienstwapen aan het hoofd geslagen. Het tweetal maakte zich daarna uit de voeten.

Een neef van Samorano F. verklaarde als getuige: "Hij vertelde mij dat hij een pistool had gevonden. Omdat ik er niets mee te maken wilde hebben ben ik weggegaan." De getuige ging een keertje met Samorano F. op bezoek bij een kennis. "Ik zag hem met een tas, maar wist niet dat hij het pistool bij zich had. Wij spraken met zijn kennis en hij gaf hem de tas. Ik kwam later erachter dat het wapen erin zat. Wij zijn daarna opgelicht door zijn kennis want hij kwam niet terug. Ik wist niet eens waarom het ging. Nu hoor ik dat hij het wapen bij zich had."

De veiligheidsman die op de zitting verscheen als getuige verklaarde dat hij de twee verdachten herkend en dat hem niets aan het gezicht mankeert. "Meneer de rechter het zijn deze mannen en geen andere. Zij hebben me heel snel aangevallen. Het leek alsof het twee deskundigen waren. Voor ik mezelf kon verdedigen kreeg ik een harde klap. Ik pakte het wapen, maar nog voordat ik bij de trekker kon trapten ze op mijn hand. Ik kon niets meer doen. Maar ik heb hun gezichten goed herkend".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina