Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man zet eigen dood in scène

Man zet eigen dood in scène

08/11/2017 16:41

Man zet eigen dood in scène

Met deze geënsceneerde foto van de man in een graf in de woestijn slaagde de politie erin de vrouw te strikken. Foto: PA  

HOUSTON - Met de hulp van de politie zette bokscoach Ramon Sosa (50) uit het Amerikaanse Houston zijn eigen dood in scène. Zo lokte hij zijn vrouw in de val. Zij had een huurmoordenaar ingeschakeld om haar man om het leven te brengen. Ze maakte daarbij een cruciale fout: de huurmoordenaar was een oude bekende van zijn doelwit.

Maria 'Lulu' Sosa bood een man 1.700 US dollar aan om Ramon te doden. De 43-jarige Lulu wilde het fortuin van haar man opstrijken. Bokscoach en voormalig eigenaar van een sportschool Ramon: ,,Ze had een zekere Gustavo benaderd en hem gevraagd of hij de moord kon regelen. Wat ze niet wist, is dat we bevriend zijn. Ik ben de coach van Gustavo geweest. Hij had in het verleden al problemen gehad. Toen hij me belde en zei dat hij me wilde zien omdat er iemand was die me wilde doden, dacht ik dat hij een grapje maakte."

Dat Lulu een huurmoordenaar wilde aanstellen om hem te doden, was een grote klap voor Ramon. Toen Sosa besefte dat het ernst was, beraamden ze een plan. ,,Gustavo zou haar aanbod aannemen en dat zouden we als bewijs aan de politie voorleggen".

De politie was geschokt toen ze de opname hoorden, maar kwam met een plan. Ze vroegen me te doen alsof ik dood was, zodat we de foto's aan Lulu konden tonen." Met hulp van het FBI grimeerde de politie Ramons gezicht zodat het leek alsof hij door het hoofd was geschoten. Daarna vertrokken agenten met hem naar de woestijn, waar ze Ramon in een ondiep graf legden. ,,Het was een vreselijk gevoel om daar te liggen en te doen alsof ik dood was. Toen ik Lulu ontmoette, had ik zeker niet verwacht dat onze relatie op die manier zou eindigen."

De politie nam foto's van Ramon in het geënsceneerde graf en zorgde ervoor dat hij drie dagen in een hotel verbleef. ,,Een undercover agent die zich als de huurmoordenaar voordeed, ontmoette Lulu op een parkeerplaats en toonde haar de foto's. Ze moest erom lachen", getuigt Ramon. Maar hij lachte het laatst toen de rechter in Conroe, Texas, Lulu schuldig bevond. Ze heeft twintig jaar celstraf gekregen. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina