Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Cocaïne laat mij dit soort dingen doen’

‘Cocaïne laat mij dit soort dingen doen’

08/11/2017 20:41 - Van onze redactie

‘Cocaïne laat mij dit soort dingen doen’

 

PARAMARIBO - “Ik zou het niet doen. Het is die cocaïne die mij dit soort dingen laat doen. Het werkt niet goed op mij. Ik ga het nooit meer gebruiken en ik ga nooit meer stelen.” Dit zei Henk A. die dinsdag terechtstond voor diefstal van goederen uit twee winkels. Hij heeft een bekentenis afgelegd en heeft beloofd een oplossing te zoeken voor zijn cocaïneverslaving.

De rechter leek gevoelig voor het argument van de verdachte en legde hem een straf op waarover hij - volgens eigen verklaring - tevreden leek: een jaar onvoorwaardelijk, onder aftrek van voorarrest. "Meester het is goed. Ik weet dat u mij zou straffen maar een hoge straf zou ik niet aankunnen", reageerde hij opgelucht.

De verdachte had ervoor gekozen zijn zaak zelf te bepleiten. "Een advocaat is niet nodig, omdat het geen ernstige zaak is." Het is overigens niet zijn eerste veroordeling. Officier van justitie Reshna Jhinkoe sprak van een vrij ernstige zaak. Immers, iemand mag niet een winkel binnenlopen en goederen wegnemen. De verdachte weet zijn daden aan zijn onbeheersbaar drugsgebruik. Hij zegt zichzelf niet in de hand te hebben als hij drugs heeft gebruikt. Hij beloofde een oplossing te zoeken voor het probleem.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina