Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afscheiding Catalonië echt van tafel

Catalaanse onafhankelijkheid echt van tafel

08/11/2017 11:43

Catalaanse onafhankelijkheid echt van tafel

Foto: EPA  

MADRID - Het Spaanse Constitutionele Hof heeft woensdag zoals verwacht officieel de onafhankelijkheidsverklaring van de autonome regio Catalonië vernietigd. Het hof had de verklaring al eerder geschorst.

Het Catalaanse parlement stemde op 27 oktober voor de onafhankelijkheid van Spanje. Enkele uren later werd de Catalaans regering onder leiding van Carles Puigdemont door de regering in Madrid ontslagen.

Op dit moment verblijven Puigdemont en vier andere regeringsleden in België waar zij wachten op een uitspraak van de rechter over uitlevering aan Spanje. Acht andere regeringsleden zitten vast in Madrid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina