Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoerders geven minister drie weken respijt

Schoolvervoerders geven minister drie weken respijt

30/10/2017 10:18 - Gilliamo Orban

Schoolvervoerders geven minister drie weken respijt

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Schooltransporteurs zullen voorlopig geen actie voeren over de beloofde 40 procent tariefsverhoging die in augustus zou ingaan. Ze zullen het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie de gelegenheid geven om het bestand van de trajecten op te schonen. Dat heeft de Organisatie van Bushouders in Suriname in het weekend besloten tijdens een algemene ledenvergadering.

Er blijken spookroutes te zijn en het ministerie wil niet dat die mensen meeliften met de verhoging. "Minister Jerry Miranda heeft ons gevraagd om geduld te betrachten en wij geven hem drie weken de tijd. Als we daarna niets vernemen, gaan we weer in actie", zegt een bushouder die een aantal routes onderhoudt. Hij benadrukt dat het er niet op moet lijken dat schoolvervoerders popelen om te staken. "We komen niet uit en kunnen hierdoor niet de hele maand rijden. Alles is duur geworden, ook brandstof."

Niet alle transporteurs zijn uitbetaald over oktober. Rekeninghouders van de Surinaamse Postspaarbank hebben hun geld wel gekregen. De overheid heeft volgens Miranda donderdag het geld overgemaakt. Bushouders die bij andere banken zijn aangesloten, ontvangen meestal een dag later. "We gaan kijken of het geld er is. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaan we niet kunnen rijden of varen. Dat wordt gewoon overmacht", zegt de bushouder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina