Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoer weer lamgelegd

Schoolvervoer weer lamgelegd

30/10/2017 12:15 - Gilliamo Orban

Schoolvervoer weer lam

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het schooltransport is maandag weer komen weg te vallen, omdat een groot deel van de bus- en boothouders nog niet over hun geld van oktober beschikt. Slechts rekeninghouders van de Surinaamse Postspaarbank hebben hun geld gekregen. De krant verneemt dat de meeste schooltransporteurs een rekening hebben bij de Finabank.

"Als we maandag niet over ons geld kunnen beschikken, gaan we niet rijden of varen, want dit wordt overmacht", had een bushouder in het weekend tegen de Ware Tijd gezegd. De daad is bij het woord gevoegd. Aan de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) was donderdag meegedeeld dat de betaling van oktober was overgemaakt. Na verificatie van die mededeling werd de actie opgeschort die OBS vorige week maandag was begonnen. Nu blijkt echter dat de schoolvervoerders die bij andere banken zijn aangesloten nog geen geld hebben gezien.

OBS had vorige week maandag het schoolvervoer lamgelegd, omdat de beloofde tariefverhoging van 40 procent, die augustus zou ingaan, uitblijft. Hierdoor kunnen de schoolvervoerders niet de volle maand rijden of varen. Over dit gedeelte wordt voorlopig geen actie gevoerd, omdat de organisatie het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie drie weken de gelegenheid geeft om het bestand van de trajecten op te schonen. Het ministerie wil voorkomen dat personen die geld krijgen voor spooktrajecten, meeliften met de verhoging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina