Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staking boot- en bushouders nadert einde

Staking boot- en bushouders nadert einde

26/10/2017 08:02 - Eliézer Pross

Staking boot- en bushouders nadert einde

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Er is woensdag intensief gezocht naar een oplossing voor de maandag begonnen staking van bus- en boothouders. Door de staking is het schoolvervoer ernstig gestagneerd en het onderwijsproces in enkele districten ontregeld.

"Ik ben de hele dag met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie in contact geweest over de staking. Onze leden zijn bereid die te beëindigen, maar het probleem is dat ze geen geld hebben om benzine voor hun vervoermiddelen te kopen", zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Boot- en Bushouders (OBS) woensdagavond in gesprek met de krant.

Het bestuur van de OBS heeft mogelijkheden besproken de staking te beëindigen op verzoek van de bewindsman. Miranda: "Ik heb gevraagd om de staking op te schorten om het ministerie de ruimte te geven te werken aan een structurele oplossing van de problemen van het openbaar vervoer." De bewindsman sprak woensdag bij de officiële instelling van een nationale commissie die daarmee belast zal worden.

Woon zegt dat het bestuur van de OBS bereid is de staking op te heffen, "maar de mensen moeten geld hebben om te tanken. We hebben de minister gevraagd te werken aan een voorschot voor het werk dat gedaan is in oktober. Hij had beloofd dat de betaling van het voorschot zou plaatsvinden, maar het is nog niet gelukt."

De bus- en boothouders zullen het werk hervatten zodra het voorschot is uitbetaald. Bij de instelling van de commissie voor ordening van openbaar vervoer, zei Miranda dat er enkele misstanden zijn ontdekt bij het schoolvervoer. Zo zouden er spookbussen en spookroutes zijn. Woon en Miranda zijn het erover eens dat de staking het onderwijsproces negatief beïnvloedt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina