Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acties schoolvervoer opgeschort

Acties schoolvervoer opgeschort

26/10/2017 14:59 - Gilliamo Orban

Acties schoolvervoer opgeschort

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Leerlingen en onderwijzers kunnen vrijdag weer rekenen op het schoolvervoer. De actie van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is donderdag opgeschort. Bus- en boothouders hebben de betaling van oktober ontvangen. Sinds maandag is het schooltransport landelijk lamgelegd.

"Vanwege overmacht konden we niet rijden of varen , maar nu we weer wat geld hebben, kunnen we onder andere weer benzine kopen", zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, tegen de Ware Tijd. Hij legt uit dat wanneer de beloofde verhoging van 40 procent was ingegaan in augustus, zouden de schoolvervoerders niet in problemen zijn gekomen. Woon benadrukt dat de acties zijn opgeschort maar niet opgeheven.

"De algemene ledenvergadering gaat vrijdag gewoon door en we zullen zaken voorhouden waarover besluiten genomen moeten worden. We hebben bijvoorbeeld de verhoging spoedig nodig, want de huidige tarieven zijn reeds achterhaald", stelt de ondervoorzitter.

Een belangrijk punt is dat de minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan de OBS heeft gevraagd om drie weken tot een maand geduld te hebben. Er is intussen een commissie geïnstalleerd die zich zal buigen over het opschonen van trajecten, omdat de overheid geld uitgeeft voor trajecten waar er geen bussen rijden of boten varen. De staat wil niet dat deze personen meeliften op de verhoging.

Miranda zei eerder tegen de Ware Tijd dat de schooltransporteurs geen betaling zullen krijgen over gestaakte dagen. Woon zegt dat de schoolvervoerders hun volle betaling hebben gekregen. "We zijn niets eens dat er geld ingehouden wordt. We hebben met overmacht te maken hadden en niet dat we bewust niet wilden rijden of varen. Als er geld achteraf afgetrokken wordt, zullen we hierover ons misnoegen uiten bij de overheid", zegt Woon.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina