Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting Projekta krijgt fondsen schooltuinen

Stichting Projekta krijgt fondsen voor schooltuinen

22/10/2017 05:18

Projekta-directeur Sharda Ganga zegt dat het de vierde keer is dat haar organisatie en Alcoa samenwerken aan een gemeenschapsproject.

Projekta-directeur Sharda Ganga zegt dat het de vierde keer is dat haar organisatie en Alcoa samenwerken aan een gemeenschapsproject. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Stichting Projekta kan begin volgend jaar starten met het project om vier school-(groente)tuinen neer te zetten in de districten Brokopondo, Marowijne en Para. De weg daartoe is geplaveid door een donatie van Alcoa Foundation.

Door het programma zullen vierhonderd minderbedeelde leerlingen hun onderwijs- en milieuvaardigheden kunnen verbeteren, schrijft de donateur in een persbericht. De school- en gemeenschapstuinen worden ingezet als instrument ter verbetering van het onderwijs, het milieubewustzijn en levensvaardigheden. Stichting Projekta zet zich in voor de substantiële participatie van ondervertegenwoordigde groepen in het proces van menselijke ontwikkeling.

"Dit is de vierde keer sinds 2001 dat Projekta en de Alcoa Foundation de handen ineenslaan voor een project waar lokale gemeenschappen en jongeren profijt van zullen hebben", zei Projekta-directeur Sharda Ganga. De jongste samenwerking is een uitvloeisel van een eerder capaciteitsverbeteringsprogramma van de twee partners.

De schooltuinen zullen worden beheerd door plaatselijke organisaties waarmee Projekta dit programma heeft ontwikkeld. Ze worden opgezet door eigen mensen die de leerlingen vaardigheden en kennis zullen bijbrengen om in de toekomst zelfstandig te kunnen werken in de organische landbouwindustrie. Maar op korte termijn zullen de tuinen ervoor zorgen dat kwetsbare leerlingen voedsel krijgen bereid van verse groenten uit de schooltuinen.

Volgens Suralco-directeur Ruben Halfhuid heeft zijn bedrijf besloten het project te omarmen omdat het een positieve impact zal hebben op de gemeenschappen van Para, Marowijne en Brokopondo, districten waar de multinational mijnbouwwerkzaamheden heeft uitgevoerd. Rosa García Pineiro, die leiding geeft aan Alcoa Foundation, maakte duidelijk dat het partnerschap een geweldig voorbeeld is van de wijze waarop de stichting wil investeren om een positieve en langdurige impact te hebben op het milieu.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen