Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personenverkeer kan weer over Falawatrakreek

Personenverkeer kan weer over Falawatrakreek

13/10/2017 04:19 - Gilliamo Orban

Personenverkeer kan weer over Falawatrakreek

De Falawatrabrug is donderdagmiddag opengesteld voor voetgangers.  

PARAMARIBO - Bewoners van Apoera en omliggende dorpen zijn opgelucht: de brug over de Grote Falawatra is donderdagmiddag opengesteld voor personenverkeer. Bij het ingestorte deel van de brug zijn houtblokken geplaatst die bedekt zijn met grind. De brug had het zondag begeven onder het gewicht van een truck met houtblokken.

"Er mogen tot nader order geen trucks over de brug. Wanneer Openbare Werken klaar is met de inspectie van de bruggen krijg ik rapportage", zegt Theresia Cirino, districtscommissaris (dc) van Kabalebo. Ze hoort vrijdag wanneer de brug over de Grote Falawatra structureel wordt hersteld. 

Ook andere bruggen worden gecontroleerd. Op de vraag of de overheid debet is aan het instorten van de bruggen in het gebied antwoordt de dc: "Ik denk niet dat het een specifiek probleem is van het gebied. In het hele land hebben opeenvolgende regeringen niet altijd adequaat onderhoud aan de infrastructuur verricht zoals zou moeten geschieden."

Zij wijst erop dat vanuit Apoera met beschikbare middelen de bruggen worden gecontroleerd. "Het probleem met de truckhouders is niet van vandaag. Het begon met het feit dat jaren geleden oogluikend is toegelaten dat de houtverwerkingsbedrijven dicht bij bewoond gebied werden gevestigd. Zodoende moesten ze over land rijden. Jaren geleden ging het transport via water."

De burgermoeder zegt dat brug aanzienlijk is beschadigd. De veroorzaker draait op voor de schade. "Ik heb nu aan den lijve ervaren hoe belangrijk de wegverbinding is voor de mensen in Kabalebo, want ik moest die dag naar de Paramaribo. Praktisch elke dag gaan mensen naar de stad en de enige goede en snelle verbinding is de weg. Met de boot ben je 8 tot 12 uren onderweg naar Nickerie."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen