Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NVB-medewerkers in actie voor loonsverhoging

NVB-personeel protesteert tegen uitblijven loonsverhoging

13/10/2017 05:06 - Gilliamo Orban

Personeel NVB protesteert om uitblijven loonsverhoging

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De medewerkers van het Nationaal Vervoerbedrijf voeren sinds twee weken actie om loonsverhoging af te dwingen, maar hebben tot nu toe bot gevangen. De bond zal daarom vanaf vandaag de actie verscherpen. “We gaan binnen de perken van de wet blijven, maar de gevolgen kunnen wel voelbaar zijn voor het bedrijf en de gemeenschap”, zegt bondsvoorzitter Raymond Ford.

Donderdag richtte Ford zich tot passagiers bij het NVB-kantoor aan de Heligenweg: "Als u last hebt van onze actie, sorry daarvoor." Hij zei dat ook het NVB-personeel de gevolgen van de prijsverhogingen aan den lijve ondervindt. Actievoerende werknemers trokken gisteren naar de Heiligenweg om daar hun misnoegen te laten blijken.

"De onderhandelingen over een collectieve arbeidsovereenkomst voor 2017 en 2018 zijn nog niet officieel begonnen, terwijl we bijna aan eind van het eerste jaar zijn. Dit is echt een kwalijke zaak", zegt Ford tegen de Ware Tijd. Gewoonlijk praat het bonsdsbestuur met de NVB-directeur, maar volgens de bondsvoorzitter heeft minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie het mandaat naar zich toegetrokken. Miranda ontkent dat; hij heeft de bond per brief laten weten dat hij met NVB-directeur Guno Robertson moet praten.

Niet alle medewerkers doen mee aan de actie. Ford riep daarom degenen die zich afzijdig houden op om zich alsnog aan te sluiten, omdat uiteindelijk iedereen zal profiteren van het resultaat. De houding van collega's die de actie niet ondersteunen, leidde tot reacties van de actievoerenden. "Wanneer we een verhoging krijgen, nemen ze die wel!", zei Merian Grant, die werkt bij de afdeling Zorgvervoer die zorgt voor het transport van onder andere mensen met een beperking. "Ik doe mijn werk met veel liefde, maar we moeten ook beter verdienen."

Grant ergert zich dat de bond van het kastje naar de muur wordt gestuurd. "De directeur zegt dat we bij de minister moeten zijn maar op zijn beurt verwijst die ons naar de directeur." Zij wijst erop dat de werknemers al twee jaren geen loonsverhoging hebben gekregen, terwijl ook zij te maken hebben met de verhoogde prijzen. "De ambtenaren hebben een koopkrachtversterking gekregen, maar wij hebben niets ontvangen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina