Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Strengere maatregelen tegen overbelasting bruggen

‘Het kon voorkomen worden’

13/10/2017 06:03 - Cheflin Paulus

‘Het kon voorkomen worden’

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Binnen nog geen maand hebben zich drie desastreuze gevallen voortgedaan op belangrijke bruggen in het land. Een recent ongeval bij de brug over de Falawatrakreek heeft veel stof doen opwaaien op vooral sociale media. Eerder deden zich problemen voor bij de Wijdenbosch- en de Saronbrug. Er zijn gelukkig geen mensenlevens verloren gegaan bij de incidenten.

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC), zegt dat er harde maatregelen getroffen zullen worden tegen ondernemers die de regels niet in acht nemen. "Het zal een paar keer lukken om over te steken, maar als het een keer misgaat begeeft de brug het. Dan heb je deze verschrikkelijke resultaten", reageert Miranda op het recente geval bij de Falawatrabrug. Hij ergert zich aan het feit dat ondernemers hun goederen laten transporteren en daarbij de regels aan hun laars lappen. 

Miranda zegt dat het overtreden van regels een mentaliteitsprobleem is. "Is het de moeite waard om mensenlevens in gevaar te brengen voor een beetje hout?", vraagt hij zich af. Hoewel ondernemers de voorschriften blijven negeren zegt de minister het vertrouwen in hen niet op. Hij overlegt met zijn collega Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie over de maatregelen tegen mensen die de voorschriften overtreden.

Het rijbesluit wordt binnenkort aangepast. Er zullen onder andere zwaardere geldboetes aan de overtreders worden opgelegd. "Wij zijn al bezig, maar het gaat niet zo snel als men denkt. Wij kunnen als regering of minister niet direct in actie treden, maar moeten de procedure volgen. We hopen straks wel zover te zijn, want het kan niet steeds gebeuren dat mensen zich niet aan de regels houden en wij maar blijven blijven klagen, zonder te straffen."

De Falawatrabrug is donderdag, eerder dan verwacht, opengesteld voor licht verkeer. De ondernemer die verantwoordelijk is voor de schade heeft zich al gemeld om te praten over de vergoeding van de schade. Ook de ondernemers van de gevallen op de Wijdenbosch en Saronbrug hebben zich bij het ministerie verantwoord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina