Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BSP-voorzitter protesteert namens padieproducenten

BSP-voorzitter protesteert namens padieproducenten

13/10/2017 07:01

BSP-voorzitter protesteert namens padieproducenten

 

PARAMARIBO - De Bond van Surinaamse Padieproducenten ervaart de recente verhoging van de brandstofprijzen als moordend voor de rijstsector. Dat staat in een uitgegeven verklaring. Voorzitter Radjoe Bhikharie zal maandagmorgen rond tien uur een eenmansprotest houden voor het gebouw van De Nationale Assemblee om “een sterk persoonlijk signaal af te geven”.

Bhikharie spreekt van onbehoorlijk bestuur doordat de regering steeds onaangekondigd de prijzen aanpast. "Behalve dat door deze verhogingen de kosten voor levensonderhoud omhoog gaan, zal onze noodlijdende rijstsector hierdoor zware klappen incasseren." Hij stelt dat beleidsmakers tegen beter weten in continu beweren dat de rijstsector bloeit, maar de realiteit is anders.

"De oogst voor dit seizoen is met meer dan dertig procent teruggevallen. Indien de dieselprijs niet teruggedraaid wordt, zal het met de sector verder bergafwaarts gaan. De overheid dient juist in een periode van economische crisis de productiesector meer dan voorheen te faciliteren. Ze is echter juist bezig om deze sectoren verder uit te hollen." De bond is van plan om in Nickerie acties te organiseren, in de hoop dat de regering tot inkeer komt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina