Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder verbaasd om straf aan zoon

Moeder verbaasd om straf aan zoon

12/10/2017 20:08 - Van onze redactie

Moeder verbaasd om straf aan zoon

 

PARAMARIBO - “Mi gado, ai boi”, deze verbazing uitte de moeder van de 26-jarige Ashwin R. na het vonnis van rechter Robert Praag te hebben aangehoord voor een straatroof. De zoon werd veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, dezelfde straf als officier van justitie Roline Gravenbeek had geëist.

De verdachte heeft op 3 september in de binnenstad de schoudertas van een man weggerukt. Bij zijn vlucht werd hij tegengehouden door een brandweerman die hem vervolgens overdroeg aan de politie. De rechter ging met zijn vonnis voorbij aan de oproep van advocaat Maureen Nibte om de strafeis niet over te nemen. Als verzachtende omstandigheden voerde ze aan dat de verdachte een hoogzwangere vrouw en zieke moeder heeft. Bovendien is hij kostwinner.

De rechter vroeg Ashwin R. waarom hij moest stelen, terwijl hij bouwvakker is. "Je werkt toch, waarom moest je iemand benadelen? Het is een zeer ernstige daad en ik kan niet door de vingers kijken. Mensen werken hard en dan moeten ze zulke ervaringen meemaken en elke keer denken of ze nou veilig zijn of niet."

De verdachte vertelde de rechter dat hij schulden heeft en niet wist hoe die moest betalen. "Ik heb een les geleerd. Het was niet gemakkelijk voor mij. Mijn vrouw is zwanger. Ik dacht dat ik zo snel van mijn schulden af kon komen als ik snel geld had."

De rechter vroeg de verdachte hierop waarom hij alleen aan zichzelf dacht en andere mensen in problemen bracht door te stelen. "De benadeelde heeft ook problemen en je denkt niet daaraan. Je pakt maar en denkt niet aan wat je met hem doet." Praag zei dat hij een hogere straf had willen opleggen, maar toch rekening heeft gehouden met de situatie van de verdachte.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina