Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kloof went aan nieuwe ploeg en systeem

Kloof went aan nieuwe ploeg en systeem

12/10/2017 21:25 - Terence Oosterwolde

Kloof went aan nieuwe ploeg en systeem

Charlon Kloof (l) probeert Tamir Blatt van Hapoel Holon te passeren. Foto: Basketball Champions League  

PARAMARIBO - "Het is echt topniveau. Elke game is een harde en ik moet even wennen aan alles: de refs en de manier van verdedigen." Na drie wedstrijden in La Liga Endesa (ACB) begint basketballer Charlon Kloof lekker warm te lopen in Spanje bij zijn nieuwe club CB Murcia. "Ik leer elke wedstrijd", zegt de 27-jarige oud-speler van Yellow Birds en de Caribbean Little Devils donderdag tegen de Ware Tijd.

CB Murcia is zijn vijfde stop sinds hij in het seizoen 2014-2015 profbasketballer werd. Na zijn debuut bij het Turkse İstanbul DSİ, kwam hij uit voor het Griekse Rethymno Cretan Kings, het Italiaanse Auxilium CUS Torino en het Macedonische MZT Skopje, voordat hij neerstreek bij UCAM Murcia.

De eerste winst heeft hij intussen op zak. CB Murcia begon het reguliere seizoen in Spanje met opeenvolgende nederlagen tegen Unicaja (64-74) en Iberostar Tenerife (78-84), voordat op 8 oktober thuis met 81-77 werd gewonnen van Club Andorra. Kloof durft te zeggen dat het "steeds beter" gaat. "En ik denk dat zodra ik helemaal gewend ben ik een nog grotere bijdrage kan leveren aan het team." Hij heeft gemiddelden van 4,3 punten, 2 assists, 1,3 rebounds en 1 steal in bijna dertien minuten.

De club staat nu elfde in de competitie van achttien teams. "Mijn doel is om de play-off te halen", zegt Kloof. Vorig jaar werd het naseizoen gemist met een negende plek nog net gemist. "Dus wil ik dit jaar een stap omhoog." De top acht speelt play-off. Momenteel zijn Real Madrid, Barcelona, Gran Canaria, titelverdediger Valencia en Fuenlabrada ongeslagen na drie duels.

UCAM Murcia is ook actief in de Champions League. Na vrij constant op achterstand gestaan te hebben, won de club woensdag in groep A nipt met 78-76 van Hapoel Holon van Israël. Kloof begon in de basis, speelde haast 22 minuten en kwam tot zes rebounds, twee assists en één punt. Op 18 oktober wacht het uitduel tegen het Russische Enisey Krasnoyarsk. In de poule zitten verder AS Monaco (Fra), Pinar Karsiyaka (Tur), Dinamo Sassari (Ita), EWE Baskets Oldenburg (Dui) en Juventus Utena (Lit).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen