Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Feestelijk startsein Dalian 4-asfalteringsproject

Feestelijk startsein Dalian 4-asfalteringsproject

12/10/2017 00:03 - Merredith Bruce

Feestelijk startsein Dalian 4-asfalteringsproject

In de startblokken voor Dalian 4. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Tegen een decor van ballonnen, vuurwerk en een rode loper is woensdag te Paranam het startsein gegeven voor het Dalian 4-asfalteringsproject. Het zou gaan om het grootste infrastructurele project dat ooit in Suriname is uitgevoerd.

China Dalian International Group is ermee belast. Het project wordt in twee fasen, Lot A en B, opgesplitst en omvat de aanleg van circa 110 kilometer aan wegen en minimaal vier bruggen. Er is voor de uitvoering totaal twee jaar uitgetrokken.

Er wordt gestart met de verbetering van de Martin Luther King Highway, vanaf Latour tot en met Paranam. De asfaltering van het weggedeelte Paranam-Meursweg begint nu en moet binnen vier maanden opgeleverd worden. Onder het asfalteringsproject valt ook de vervanging en verbreding van de brug bij de Saramaccadoorsteek. 

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) merkte op dat er behalve primaire wegen ook binnenwegen in woonwijken, waar nodig, aangepakt zullen worden.

Verschillende sprekers hebben positieve verwachtingen over het asfalteringsproject uitgesproken. Districtscommissaris Armand Jurel van Para spreekt van een enorme vooruitgang voor de lokale gemeenschap en voor investeerders en ondernemers.

De Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong stelt dat dit project een nieuw voorbeeld is van de vriendschappelijke betrekking tussen China en Suriname. "Ik ben ervan overtuigd dat met dit project de economische ontwikkeling naar een hoger niveau getild zal worden."

Er is ruim 30 procent aan lokale krachten betrokken bij de uitvoering. Het ministerie van OWT en C heeft zich met twee lokale directievoerders versterkt die de kwaliteit van het geleverde werk per fase zullen beoordelen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina