Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dikan wil af van ‘uniformprobleem’

Dikan wil af van ‘uniformprobleem’

12/10/2017 06:09 - Merredith Bruce

Dikan wil af van  ‘uniformprobleem’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - In tegenstelling tot de gewapende korpsen beschikken bestuursambtenaren niet over een speciaal atelier voor de vervaardiging van uniformen. Daardoor zijn er klachten over gebrek aan uniformen.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een commissie ingesteld die onder meer moet nagaan wat de behoefte is aan kleding voor de bestuursdienst. Hij zegt dat deze diensttak hem bij werkbezoeken regelmatig confronteert met klachten hierover.

De outfits verschillen van elkaar, zegt de bewindsman. "Eenieder staat zo een beetje op zichzelf terwijl het om hetzelfde korps gaat. Dat willen we tegengaan. We willen dat de bestuursdienst, ook als het gaat om fysieke verschijning, als één korps naar buiten treedt." Sommige traditionele gezagsdragers hebben helemaal geen uniform.

De bewindsman vindt het belangrijk dat een kapitein en een granman direct herkenbaar zijn en onderkent de noodzaak van een uniform bij alle gezagsdragers. Volgens de bewindsman zijn er ruim 1900 traditionele gezagsdragers, terwijl de bestuursdienst duizend medewerkers heeft.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie en Justitie en Politie, die beschikken over een atelier. Ze zullen hun deskundigheid inzetten. De commissie moet het proces coördineren, adviseren over instelling van een beheersstructuur en uitrekenen hoeveel geld nodig is. De werkgroep is voor een jaar ingesteld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina