Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners werken aan veiligheid Tourtonne 6

Bewoners Tourtonne 6 willen hun buurt veiliger maken

12/10/2017 05:17 - Van onze redactie

Bewoners Tourtonne 6 willen buurt veiliger

De wijk Tourtonne 6. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De bewoners van Tourtonne 6 zijn het zat om dagelijks te worden geconfronteerd met de gevolgen van jarenlange verwaarlozing van hun wijk, die is verworden tot een schuilplaats voor criminelen en een aantrekkelijke plek om vuil te dumpen.

De mensen steken zelf de handen uit de mouwen om hun leefomgeving leefbaarder en vooral veiliger te maken. "Wachten op de overheid zet geen zoden aan de dijk, dus hoopt de groep op overweldigende steun van een ieder", zeggen de initiatiefnemers in een verklaring. Een notaris werkt aan de oprichting van de stichting Buurtcollectief Tourtonne 6.

Het bestuur onder leiding van Henk MacDonald wil in de eerste plaats het veiligheidsgevoel vergroten. Om criminaliteit te voorkomen, wordt sinds 1 oktober dag en nacht gepatrouilleerd door Semac, een bedrijf dat is gevestigd in de wijk.

Het bestuur zal ook aandacht besteden aan verbetering van het woongenot en richt zich daarbij op aspecten als wegenonderhoud, verlichting, openbaar groen, verkeersveiligheid, afwatering en het onderhoud van lege percelen.

Eerder deze week zijn twee borden geplaatst met de vermelding 'Bewaakt Gebied' op de hoek van de Verlengde Anamoe- en Bert Storm van Leeuwenstraat en de hoek Wolfram- en Bert Storm van Leeuwenstraat.

Bij de plaatsing van de borden informeerde voorzitter MacDonald de aanwezigen op de plannen van de stichting. Hij zei dat het initiatief staat en valt met de medewerking van de buurtbewoners. De stichting hoopt dat de borden een signaal afgeven aan personen die het gebied met kwade bedoelingen willen betreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen