Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Apoera pas volgende week weer bereikbaar

Apoera pas volgende week weer bereikbaar

12/10/2017 08:10 - Armand Snijders

Apoera pas volgende week weer bereikbaar

De kapotte brug over de Falawatrakreek. Foto: BIC Kabalebo  

PARAMARIBO - Inwoners van Apoera en omringende dorpen kunnen waarschijnlijk pas in de loop van de volgende week weer over de weg naar Paramaribo. Dan zal een noodbrug gereed zijn ter vervanging van de brug over de Falawatrakreek die dinsdagmorgen instortte toen een overbeladen truck met rondhout er, tegen de regels in, overheen reed.

Er wordt  gewerkt aan een hulpconstructie voor personenvervoer. Dit kan nog even duren, bevestigt een ambtenaar van het bestuursressort desgevraagd tegenover de Ware Tijd. Haast is echter geboden, want niemand kan nu vanuit Apoera naar Paramaribo en andersom. Ook districtscommissaris Trees Cirino vindt dat de bewoners snel uit hun isolement gehaald moeten worden. 

De burgermoeder maakte woensdag bekend dat alle bruggen in het Tibiti- tot en met het Kabalebogebied en Apoera voorlopig verboden zijn voor voertuigen met een gewicht van meer dan zes ton. Vandaag begint een inspectie van alle bruggen door deskundigen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C).

In West-Suriname zitten veel mensen uit Paramaribo vast. Woensdag heeft een deel, onder wie kleinondernemer Jerrel Monkou, wel kans gezien om Apoera te verlaten. "Ik was een paar dagen daar om wat producten in te kopen voor mijn bedrijfje en zou dinsdagmiddag terugkeren naar Paramaribo", vertelt hij.

"Vlak vóór ik vertrok kregen we het bericht dat de brug kapot was. Dat was een enorme tegenvaller. Met een paar andere mensen die ook terug wilden, hebben we woensdag vervoer geregeld tot aan de brug, terwijl aan de andere kant een bus stond die we uit de stad hebben laten komen. Dat heeft veel extra kosten met zich meegebracht."

Monkou is niet te spreken over de houttrucks die alles kapotrijden. "Ze rijden echt als gekken, terwijl ze veel te zwaar zijn. Ze moeten de chauffeur die dit heeft veroorzaakt zijn rijbewijs afpakken en wat mij betreft een tijdje opsluiten. Dit is echt misdadig; kijk eens hoeveel mensen de dupe zijn van zijn gedrag."

De schade aan de brug kan de overheid misschien verhalen op de chauffeur, maar de schade die Monkou en vele anderen geleden hebben, wordt nergens vergoed.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina