Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte wil rechter overtuigen van onschuld

Verdachte wil rechter overtuigen van onschuld

11/10/2017 20:06 - Van onze redactie

Verdachte wil rechter overtuigen van onschuld

 

PARAMARIBO - “Mevrouw de rechter, het is niet mijn auto die de politie gevonden heeft en ook niet een deel ervan.” Zo reageerde de 23-jarige verdachte Regillio H. op de vraag van kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor over een voertuig dat betrokken zou zijn geweest bij een beroving.

De verdachte zegt hiervan niets af te weten en concludeert dat de politie zich heeft vergist. Maar een medewerker van de Forensische Opsporing heeft verklaard dat het voertuig waarmee een ondernemer in de omgeving van een casino in Paramaribo is beroofd, overeenkomt met dat van de verdachte.

De medewerker verklaarde dat de auto met een kentekenplaat is gezien voordat de beroving plaatsvond. Tijdens de roof was er een auto ter plekke met dezelfde kleur. De politieman verklaarde dat na onderzoek is komen vast te staan dat het om dezelfde wagen gaat. "De kentekenplaat is verwijderd mevrouw de rechter. Er is een deel van het voertuig aangetroffen en alles komt overeen." Regillio H. zegt onterecht in arrest te zijn, maar volgens de politie is hij opgesloten op grond van camerabeelden.

Raadsman Benito Pick is het niet eens met de bevindingen van de politie. "Het kon ook een ander voertuig zijn. Er was geen kentekenplaat aan." Ook vindt de advocaat het vreemd dat de politie concludeert dat in een fractie van seconden de kentekenplaat van een voertuig verwijderd is en de auto weer snel op de plek van de beroving was. Hij verzocht de rechter om beter onderzoek te laten instellen. De zaak is verdaagd tot 15 november, omdat de rechter de beelden ook wil bekijken om te overwegen of de conclusie van de politie ertoe doet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina