Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB-competitie uitgesteld

'Miscommunicatie bij sommige clubs speelt een rol'

11/10/2017 22:05 - Stan Herewood

SVB-competitie uitgesteld

 

PARAMARIBO - De voetbalcompetitie die dit weekend zou beginnen, is met een week uitgesteld. Dat is besloten op een vergadering van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met de verenigingen van de eerste en tweede divisie. Voornaamste reden is dat een deel van de clubs niet voldoet aan de licentievoorwaarden.

Bryan Soekra, manager van de licentiecommissie, zegt dat miscommunicatie bij sommige clubs een rol speelt. Zij beweren dat wijzigingen die zijn opgetreden in hun administratie en die zijn doorgegeven aan de SVB daar niet zijn ontvangen.

Vernomen is dat bondsvoorzitter John Krishnadath in gedachten heeft om een systeem op te zetten dat in de toekomst moet voorkomen dat verenigingen met dit verhaal op de proppen komen. Het niet kunnen overleggen van statuten en huishoudelijk reglement vormt ook een breekpunt.

Aan de andere kant wijst Soekra er op dat licentievoorwaarden niet statisch zijn. Na afloop van elk seizoen treden er organisatorische wijzigingen op: besturen en spelersbestanden veranderen en er worden soms nieuwe trainers aangetrokken.

Alle wijzigingen moeten nauwkeurig worden bijgehouden en verwerkt in de actuele situatie. Vóór aanvang van de competitie ontvangen de clubs van de licentiecommissie een 'feedback-formulier' waarop zij de wijzigingen moeten aangeven.

Soekra verwacht dat de licenties sancties zal toepassen wanneer de clubs de wijzigingen na een week niet hebben doorgegeven. De betrokken clubs zullen niet mogen meedoen aan de competitie; hun verzoek voor deelname wordt geparkeerd tot de eerstvolgende competitie.

Soekra heeft de balans nog niet opgemaakt en kan niet aangeven om welke redenen clubs niet voldoen aan de licentievoorwaarden. Hij weet ook niet om hoeveel clubs het gaat, maar hoopt meer te weten in de loop van deze week.

"In elk geval is mijn voorlopige conclusie dat voor wat betreft de tweede divisie, zeven clubs een B-licentie hebben. Vorig seizoen waren dat er dertien. Vorig seizoen werd de tweede divisie 'hoofdklasse' genoemd. Feit is dat de clubs hun licentieverzoek om welke reden dan ook niet hebben ingediend."

Een uitspraak over sancties laat hij over aan de SVB. Soekra ziet vanuit zijn onafhankelijke positie wel twee mogelijkheden: de clubs mogen niet meedoen aan de competitie en zij moeten terug naar hun bond van herkomst.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina