Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maximale halen uit ondernemerschap

Pro Business Growth wil maximale halen uit ondernemerschap

11/10/2017 05:05 - Wilfred Leeuwin

Sieglien Burleson, voorzitter van Stichting Pro Business Growth.

Sieglien Burleson, voorzitter van Stichting Pro Business Growth. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Stichting Pro Business Growth wil het maximale uit ondernemerschap halen en investeringen in Suriname bevorderen. Het is de bedoeling dat bedrijven eindelijk als de aandrijfmotor van de economie worden gezien, zei voorzitter Sieglien Burleson vrijdag bij de presentatie van de stiching in het Lala Rookhgebouw.

Gastspreker Marcello Anzola schetste een ondernemersklimaat waar productie, efficiëntie, concurrentie, internationale handel en de durf om te investeren belangrijke aspecten vormen. Anzole schetste een beeld van het huidige Surinaamse ondernemerschap en zei dat de overheid verzuimd heeft om een sterke, ondernemende private sector te creëren.

Burleson, ex-minister van Handel en Industrie, noemt de presentatie van de stichting een doorstart, omdat veel aangesloten ondernemers al verschillende stappen hebben gezet. Met de stichting zal een structuur worden opgezet die beschreven en uitgewerkt moet worden vanaf het idee of voornemen voor de start van een onderneming of het doen van een investering.

Het is wel de bedoeling dat bedrijven gaan inzien dat er steeds vernieuwende stappen gezet moeten worden. De stichting wil dat proces begeleiden met coaching, training, het ontwikkelen van ondernemerschap en hoe men het beste een onderneming kan laten groeien en vooral hoe samen efficiënt te ondernemen en samen te werken. 

De wereld maakt volgens de inleiders al lang grote hervormingen en grote technologische veranderingen door. "We zouden allang niet meer moeten klagen dat jongeren zich teveel bezighouden met hun smartphone maar juist programma's, gebaseerd op dat gedrag moeten ontwikkelen", zegt Burleson. Educatie zal dan ook een belangrijke rol moeten hebben in het proces dat de stichting volgt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina