Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieman die broer doodschoot heeft spijt

Politieman die broer doodschoot heeft spijt

11/10/2017 18:05 - Van onze redactie

Politieman die broer doodschoot heeft spijt

 

PARAMARIBO - Met een gespannen blik en de handen op zijn kaalgeschoren hoofd zat de verdachte Rayen K., politieman, in de beklaagdenbank tegenover kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor. Hij wordt vervolgd omdat hij zijn broer, Sergio K., op diens verjaardag in maart door het hoofd heeft geschoten na een woordenwisseling.

De vrouw van de jarige zou volgens een getuige geen eten voor Rayen K. hebben willen zetten. Dit viel bij hem niet in goede aarde en hij ging boos naar huis. Niet lang daarna kwamen twee broers, onder wie de jarige, langs om over het probleem te praten. Rayen K. raakte zodanig verhit, dat hij op de vuist ging met de broers. De ruzie liep uit de hand, hij trok zijn dienstwapen en dreigde te schieten, maar het wapen werd hem afgepakt door een van zijn broers die het op de koelkast legde.

Rayen K. verklaarde tijdens de zitting dat hij kort daarna weer boos werd, het wapen pakte en naar Sergio, lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, liep en hem neerschoot. Verdachte: "Hij zei nog tegen me: als jij je wapen op me richt, moet je schieten. Ik vroeg hem: moet ik je echt schieten?" De kantonrechter reageerde geschokt op wat de man vertelde en vroeg hem nogmaals of hij de woning weer was ingelopen om bewust zijn dienstwapen te halen. "Ja mevrouw de rechter. Ik weet niet wat er in mij omging op dat moment. Ik heb spijt."

Officier van justitie Roy Elgin vroeg de verdachte of het hem niet is geleerd als politieman wanneer hij zijn wapen mag spannen. "U weet hoe het eraan toegaat als u een wapen trekt. En u weet wat er gebeurt als u de trekker overhaalt." De kantonrechter zuchtte en vroeg de verdachte of het waar is dat hij inderdaad zo agressief is als getuigen hebben verklaard. Zij zegt zich niet te kunnen indenken dat een politieagent die een speciale training heeft genoten zoiets doet als wat is voorgevallen. Rayen K. is onder begeleiding van een psycholoog. De rechter wil camerabeelden van het geval bekijken op de eerstkomende zitting van 13 november.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina