Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyana opgelucht: meervoudige moordenaar gearresteerd

Opluchting in Guyana na arrestatie meervoudige moordenaar

11/10/2017 09:04 - Gerold Rozenblad

Opluchting in Guyana na arrestatie meervoudige moordenaar

In Guyana is de gezochte Royden Williams maandagavond gearresteerd. Ook zonder dreadlocks (l) was hij herkenbaar. De politie had een forse beloning uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Foto: Stabroek News  

PARAMARIBO - In Guyana halen velen opgelucht adem na de arrestatie van de vuurwapengevaarlijke Royden Williams maandagvond, precies drie maanden na zijn geruchtmakende ontsnapping uit de gevangenis. Williams, ook bekend als Marc Royden Durant en Smallie, geldt als het meesterbrein achter de uitbraak van een aantal arrestanten op 9 juli uit de Campstreetgevangenis in Georgetown. De gevangenis werd platgebrand en een bewaker is omgekomen.

De terdoodveroordeelde Williams werd gearresteerd toen hij in een lijnbus zat. Zijn dreadlocks had hij afgeknipt om onherkenbaar te zijn. Hij was alleen en ongewapend. Begin september ontglipte hij de Guyanese politie nadat die hem en de eveneens ontsnapte Uree Varswijk had opgespoord: tijdens het gewapend treffen dat daar op volgde werd Varswijk doodgeschoten terwijl Williams ontkwam. 

De gevangenisuitbraak hield ook de Surinaamse politie enige tijd bezig: het vermoeden bestond dat Williams naar ons land zou vluchten, samen met zijn kompaan Uree Varswijk die hier familie heeft. De politie in Nickerie werd in verhoogde staat van paraatheid gebracht, maar naar later bleek bleven de criminelen in eigen land.

Williams en een medeverdachte zijn begin februari ter dood veroordeeld voor hun rol in de Barticaslachting van 2008, waarbij twaalf personen het leven lieten. Twee weken later gingen zij in beroep tegen het vonnis. Het Guyanese Openbaar Ministerie zal Williams nu vermoedelijk ook vervolgen voor een reeks nieuwe misdrijven, waaronder - opnieuw - moord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina