Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie gaat jongeren voorlichten vanuit tourbus

Mobiele voorlichting over drugs en criminaliteit

11/10/2017 00:08 - Naomi Hoever

Mobiele voorlichting over drugs en criminaliteit

 

PARAMARIBO - In de straten zijn tourbussen een bekend verschijnsel. Uit de speakerboxen van deze feestvoertuigen schalt binnenkort behalve muziek van Aptijt, The Love Messenger of Cyriel and the More Love Band ook de stem van een politievoorlichter van de afdeling Jeugdzaken. Zo wil de politie proberen om meer jongeren en jeugdigen te bereiken met duidelijke boodschappen.

Het accent zal gelegd worden op voorlichting over drugs. Hiervoor is gekozen omdat in deecember veel drugs via postbedrijven verzonden worden. Het hoofd van de afdeling Voorlichting, brigadier Milton Bisschop, zegt dat jongeren door criminelen worden misbruikt voor het verzenden van drugs. 

Het busbedrijf Somaroe heeft medewerking toegezegd, vertelt Bisschop. Deze mobiele voorlichting start in de derde week van oktober. Omdat Wanica een aantal drukke plekken heeft waar jeugdigen zich ophouden zal de campagne daar beginnen. Gedacht wordt aan gebieden met een grote jongerenpopulatie zoals Sunny Point, Goede Verwachting en Sophiaslust. "We gaan deze jongeren tegemoet. Elke drukke locatie zal worden aangedaan." 

Ook Para en Paramaribo zullen in de eerste fase betrokken worden. Al rijdend zal voorlichting worden gegeven over onder andere drugs en criminaliteit. De voorlichtingsactiviteiten zullen zich ook uitstrekken naar Brokopondo en Boven-Suriname. Bij de vorige campagne is het niet gelukt  de verre districten te bezoeken. Bisschop typeert de activiteit als continuering van de voorlichting vanuit een andere invalshoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen