Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bijzondere waardering voor Chinees asfalteringsbedrijf

Bijzondere waardering voor Chinees asfalteringsbedrijf

11/10/2017 15:08 - Merredith Bruce

Waarnemend president Ashwin Adhin (r) decoreert voorzitter Zhu Mingyi (m), van het Chinese asfalteringsbedrijf Dalian, die benoemd is tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster.

Waarnemend president Ashwin Adhin (r) decoreert voorzitter Zhu Mingyi (m), van het Chinese asfalteringsbedrijf Dalian, die benoemd is tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De voorzitter van het Chinese asfalteringsbedrijf China Dalian International Group, Zhu Mingyi, is op voordracht van president Desi Bouterse benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Deze onderscheiding is bedoeld als waardering voor de bijdrage en inzet van het bedrijf aan verschillende asfalteringsprojecten in het belang van de ontwikkeling van Suriname.

Zhu Mingyi kreeg de onderscheiding woensdag uit handen van waarnemend president Ashwin Adhin bij het formele startsein van het Dalian 4 asfalteringsproject in Paranam. Omdat het bedrijf een rechtspersoon is, is besloten om de onderscheiding aan de voorzitter als natuurlijke persoon te geven. Mingyi heeft de decoratie daarom opgedragen aan de overige medewerkers en partners van het bedrijf, maar ook aan de Chinese ambassade die volgens hem een belangrijke factor is in de relatie tussen China en Suriname. Dalian is al ruim achttien jaar in Suriname en heeft al meer dan 1100 kilometer aan wegen geasfalteerd en 550 huizen gebouwd.

De overeenkomst voor het Dalian 4-asfalteringsproject wordt gerekend tot het grootste contract dat ooit is gesloten tussen China en Suriname. In dit project zullen circa 110 kilometer aan wegen ge(her)asfalteerd worden en minimaal vier bruggen worden gebouwd dan wel hersteld. Suriname is voor dit project een concessionele lening van 235 miljoen US dollar aangegaan met de China Exim Bank.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina