Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sunny Point en Brokopondo krijgen VHP-kern

Sunny Point en Brokopondo krijgen VHP-kern

10/10/2017 14:32 - Van onze redactie

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gooit de enkels los tijdens viering Marrondag op partijcentrum de Olifant.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gooit de enkels los tijdens viering Marrondag op partijcentrum de Olifant. Foto: Gloria Bottse  

PARAMARIBO - De VHP zal komend weekend zowel te Sunny Point als Brokopondo een partijkern installeren, respectievelijk zaterdag en zondag. Dit maakte VHP-voorzitter Sandrikapersad Santokhi dinsdag bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in partijcentrum de Olifant, in verband met Marrondag.

"De fout die we heel vaak maken is te denken dat onze marronbroeders en -zusters alleen in het binnenland woonachtig zijn, maar ze verblijven ook aan de rand van Paramaribo", motiveerde Santokhi de komende kerninstallatie in Sunny Point. "Ook de roep vanuit de mensen die in Paramaribo wonen, is groot." Volgens Santokhi zijn er al meer dan twintig aanvragen binnen voor nieuwe VHP-kernen vanuit de marrongemeenschap.

"We gaan het op een correcte wijze doen basya", zei Santokhi ten overstaan van basya Boy Kerie van Drietabbetje. "We komen niet met een parachute of even snel uit de boot. Wij werken niet zo. We bereiden zaken op een goede manier voor, waarbij we het traditioneel gezag informeren. En als alles op zijn plaats is en gerijpt, dan komen we. Omdat we een partij zijn die werkt met respect, saamhorigheid en liefde. Op basis hiervan krijgt de partij meer structuren en kernen in het binnenland."

Santokhi zei blij te zijn met het vertrouwen dat de VHP geniet vanuit de 'roep van het binnenland'. "Als VHP-voorman kan ik zeggen dat ik dat vertrouwen niet zal beschamen. Iedereen krijgt ruimte om te werken binnen de partij en die groot te laten worden, een nationale partij waar alle landgenoten een plek hebben."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina