Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overbeladen truck laat brug Falawatrakreek instorten

Overbeladen truck laat brug Falawatrakreek instorten

10/10/2017 18:09 - Gilliamo Orban

Overbeladen truck laat brug Falawatrakreek instorten

De brug over de Falawatrakreek in Kabalebo is dinsdag bezweken onder het gewicht van een overbeladen truck met houtblokken. Foto: NII  

PARAMARIBO - Door een overbeladen truck is een deel van de brug over de Falawatrakreek in het bestuursressort Kabalebo ingestort. Dat gebeurde dinsdagmorgen omstreeks 11 uur. Omdat verder instortingsgevaar dreigde, heeft districtscommissaris Theresia Cirino van Kabalebo de brug per onmiddellijke ingang tot nader order afgesloten.

"Het ziet er zielig uit, de foto's liegen er niet om", zegt Minister Jerry Miranda van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De ondernemer die hiervoor verantwoordelijk is zal volgens de bewindsman moeten opdraaien voor de kosten van de reparatie en het overzetten van gestrande mensen.

De leiding van het ministerie doet er alles aan om het ongerief voor de plaatselijke gemeenschap te minimaliseren en heeft daarom meteen een technisch team naar de plek gestuurd. Dit team zal alle mogelijkheden bekijken en indien nodig werken aan een noodoplossing.

De minister hekelt het feit dat de vele waarschuwingen vanuit het ministerie steeds weer in de wind worden geslagen door onder meer de vervoerders van zwaar materieel. Voor de minister is de maat vol; dit gedrag zal in het vervolg strenger worden afgestraft.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina