Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meer geld voor Nederlandse onderzoeksjournalisten

'In deze tijden van ’fake news’ is het eens te meer nodig'

10/10/2017 14:13

Meer geld voor Nederlandse onderzoeksjournalisten

 

DEN HAAG - Nederlandse onderzoeksjournalisten kunnen de komende jaren op meer geld rekenen. Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie trekt jaarlijks ongeveer vijf miljoen euro uit om hen te ondersteunen.

Onderzoeksjournalistiek staat onder druk, maar is volgens de nieuwe coalitie belangrijk omdat die machthebbers controleert en beteugelt. Daarom is Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) "hartstikke blij" met de extra miljoenen. "In deze tijden van 'fake news' is het eens te meer nodig dat onderzoeksjournalisten meer ruimte krijgen voor hun werk."

Hoe het geld precies bij de journalisten belandt is nog niet uitgewerkt, legt Paternotte uit. Maar het is de bedoeling dat de besten onder hen op ondersteuning kunnen rekenen. Het demissionaire kabinet werkt nog aan een definitie van onderzoeksjournalistiek, zodat bijvoorbeeld subsidies bij de juiste groep terechtkomen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina