Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • KPS neemt afscheid van Nederlandse politieattaché

KPS neemt afscheid van Nederlandse politieattaché Harry van Alphen

10/10/2017 15:21

KPS neemt afscheid van Nederlandse politieattaché Harry van Alphen

De Nederlandse politieattaché Harry van Alphen (l) krijgt een cadeau bij zijn afscheid van waarnemend korpschef Antonio Chin. Foto: KPS  

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname heeft maandag formeel afscheid genomen van de Nederlandse hoofdinspecteur Harry van Alphen, die ruim zes jaren in Suriname heeft gediend als politieattaché. Dar meldt het KPS op zijn website. De scheidende Van Alphen heeft zich in zijn periode actief ingezet om de politie-politiesamenwerking meer vorm en inhoud te helpen geven.

Waarnemend korpschef Antonio Chin memoreerde verschillende KPS-projecten waaraan Van Alphen een bijdrage heeft geleverd. "Harry heeft zich actief ingezet voor capaciteitsversterking van het Korps Politie Suriname en leverde een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van het rechtshulpverkeer."

Chin bedankte Van Alphen voor zijn goede diensten en gaf te kennen dat met hem een sterke vriendschappelijke band is opgebouwd. Van Alphen merkte op in zijn toespraak dat hij ingenomen is met de prestaties van het KPS in de afgelopen periode ondanks de beperkte middelen.

Zijn opvolger, Dennis van den Berg, werd bij die gelegenheid verwelkomd door de waarnemend korpschef. De plaatsvervangend ambassadeur, Mascha Baak, die ook aanwezig was bij het afscheid van Van Alphen, bedankte het KPS en hem voor de samenwerking.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina