Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aptijt produceert sappige ‘Sapatiya’

Aptijt produceert sappige ‘Sapatiya’

10/10/2017 18:48 - Shanavon Arsomedjo

Aptijt produceert sappige ‘Sapatiya’

Michael Deira, bandleider van Aptijt. Foto: Charly Olf  

PARAMARIBO - Zoals de naam doet vermoeden, is het veertiende studioalbum van Aptijt een smakelijk festijn. ‘Sapatiya’ is een combinatie van nieuwe ritmes, bigisma poku's en het bekende uptempo Aptijtgeluid. De schijf telt vijf tracks en dat is minder dan de band meestal opneemt. Volgens bandleider Michael Deira is de productie van goede kwaliteit. “Dit vijftal zorgt voor een sterk geheel.”

De formatie bestaat al 22 jaar. Daardoor kan het best uitdagend zijn om eerder werk te overtreffen. "Sommige artiesten kiezen er voor om elke week of elke maand met een nieuwe cd uit te komen. Wij doen dat bewust niet", zegt Deira.

"Wij staan achter de regel: kwaliteit boven kwantiteit! We zijn deze keer ook veel langer bezig geweest met het produceren van de nummers, omdat we het nu anders wilden laten klinken en het een andere vibe wilden geven. Dat heeft wat meer tijd gekost, maar het eindresultaat mag er dan ook wezen."

Aptijt kan volmondig zeggen dat er in het buitenland veel waardering is voor Surinaamse muziek. Er is werk aan de winkel voor de formatie: als het aan de muzikanten ligt, brengen zij het niveau van lokale muziek verder omhoog. Daarvoor is hulp nodig van de media, het bedrijfsleven en ook de overheid, vindt Deira.

"Het is niet elke artiest voor zich, maar het is een collectief gebeuren. Wij als meer ervaren artiesten in het vak moeten de weg voorbereiden voor de nieuwe generatie en hen helpen om verder te komen", aldus de bandleider.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina