Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik weet niet of ik weer terugga'

'Ik weet niet of ik weer terugga'

17/09/2017 18:00 - Gilliamo Orban

'Ik weet niet of ik weer terug ga'

 

PARAMARIBO - "Ik heb een trauma opgelopen en ben naar Suriname gekomen om bij mijn familie te zijn." Rachel Grep is van slag, maar opgelucht dat ze in Suriname is. Ze zat in het gecharterde Venezolaanse vliegtuig dat zondagmiddag Surinamers uit Sint Maarten terugbracht.

Met enige vertraging is het toestel zondagmiddag geland op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Na een half uur kwamen de wat aangeslagen mensen uit de aankomsthal. Tot de groep behoort Grep, die al elf jaar op Sint Maarten woont. "Ik heb eerder wat stormen meegemaakt, maar deze was het ergste. Ik hoorde hoe alles kapot ging buiten."

Madhavi Sewnath, die twaalf jaar woont op het eiland, is opgelucht dat ze weer in Suriname is. "Als je zoiets meemaakt dan denk je direct aan Suriname, dat een gezegend land is", benadrukt Sewnath. Zij weet niet of ze ooit teruggaat naar Sint Maarten.

Renate Sluisdom zegt "geen haast" te hebben om terug te keren naar het door orkaan Irma verwoeste eiland. "Ik ben echt opgelucht dat ik terug ben en me geen zorgen hoef te maken over weerscalamiteiten", geeft ze aan.

Sluisdom, die nu zes jaar op Sint Maarten woont, zegt dat ze zo een storm voor het eerst heeft meegemaakt. "Wij hebben een betonnen dak, maar alle daken van de huizen van de straat zijn weggerukt", vertelt ze.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina