Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acht Surinamers krijgen Olympic Scholarships

Acht Surinamers krijgen Olympic Scholarships

15/09/2017 15:32 - Terence Oosterwolde

Miguel van Assen en zeven andere Surinaamse sporters zijn in aanmerking gekomen voor een Olympische beurs.

Miguel van Assen en zeven andere Surinaamse sporters zijn in aanmerking gekomen voor een Olympische beurs. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - De weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio is een stuk makkelijker geworden voor Sunayna Wahi en Miguel van Assen (atletiek), Renzo Tjon A Joe, Evita Leter en Zuhayr Pigot (zwemmen), Jaïr Tjon En Fa (baanwielrennen), Tosh van Dijk (taekwondo) en Sören Opti (badminton). Ze zijn namelijk in aanmerking gekomen voor Olympic Scholarships.

Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) kreeg vrijdag het heugelijke nieuws vanuit Lausanne, Zwitserland waar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is gezeteld. "Het SOC is zeer verheugdmet deze toekenning", aldus Dorcas Joedoleksono. Ze legt uit dat elk olympisch comité een lijst van sporters mocht indienen bij Olympic Solidarity. De kandidaten moesten voldoen aan de eisen van Olympic Solidarity en de International Federaties.

Volgens het schrijven van het IOC is de startdatum van de beurs 1 september en komen de sporters maandelijks in aanmerking voor 625 US dollar. De Olympische scholarships lopen tot en met 31 augustus 2020. De Olympische Spelen in Tokio duren van 24 juli tot en met 9 augustus 2020. "Het programma is ontwikkeld als een langetermijninvestering in een select aantal sporters", stelt Olympic Solidarity. Duidelijk wordt gemaakt dat beurzen ingetrokken kunnen worden bij blessures, niet halen van de kwalificatie of persoonlijke redenen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen