Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Standhouders Highway moeten spoedig weg

Standhouders Highway moeten spoedig weg

13/09/2017 06:05 - Gilliamo Orban

Standhouders langs de Martin Luther Kingweg

Standhouders langs de Martin Luther Kingweg Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Standhouders langs de Martin Luther Kingweg die groenten, vruchten en krabben verkopen moeten uiterlijk 24 september vertrekken. Het asfalteringsbedrijf Dalian zal binnenkort beginnen met wegwerkzaamheden aan de highway die een vierbaansweg wordt.

"We zullen een presentatie voor hen verzorgen om ze te laten zien hoe gevaarlijk het zal zijn om langs de straat te verkopen. Ze moeten dan inzien dat ze hun opstallen moeten verwijderen", zegt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Dalian zal alvast tussen de Latour- en Tout Lui Fautweg werken. Het ministerie heeft de verkopers op 24 juli per brief aangemaand om binnen twee weken de plek te verlaten. Velen weigeren, omdat ze geen andere standplaats hebben en in hun broodwinning worden getroffen.

Districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Paramaribo-Zuid-West heeft begrepen van het ministerie dat de werkzaamheden aan de weg worden gestagneerd door de nog aanwezige standhouders. Hij heeft nog geen plek voor hen kunnen vinden.

"We willen de mensen niet brodeloos maken, want ze verkopen al jaren langs de weg. Het gaat niet alleen om hen, maar ze hebben ook hun gezinnen." De burgervader heeft wel enkele plekken op het oog, maar moet de eigenaars vinden om te onderhandelen over de terreinen. "Als we groen licht hebben, kunnen de mensen verhuizen", zegt de dc.

Pollack streeft ernaar om uiterlijk eind september het probleem op te lossen. Indien een individuele standhouder zelf een plek op het oog heeft, hoort de dc dat graag; hij zal dan nagaan of hij toestemming kan geven. De dc heeft zijn bestuursambtenaren opdracht gegeven om naar een plek uit te kijken waar een markt kan worden opgezet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina