Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overheid investeert in ambtenaren

Overheid investeert in ambtenaren

13/09/2017 16:35 - Van onze redactie

Overheid investeert in ambtenaren

Foto: BiZa  

PARAMARIBO - Na afronding van de tweejarige Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II(VAAO) mochten 166 cursisten hun certificaat in ontvangst nemen. De afdeling Vorming en Opleiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het vormen en opleiden van het overheidspersoneel. Op 25 augustus jongstleden vond de certificaatuitreiking plaats.

De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, onderstreept dat opleidingen voor de regering belangrijk zijn.Deze hebben een wettelijke grondslag en zijn niet licht op te vatten. Hij citeert het Ontwikkelings Plan 2017 - 2021,dat zegt : 'De uitvoeringscapaciteit van de overheid is extreem laag als gevolg van een tekort aan ervaren werkers, hooggeschoolden en technische werkers'. De bewindsman is van mening dat dit probleem op te lossen is door kader op te leiden.

De afdeling Vorming en Opleiding richt zich de komende jaren voornamelijk op de kwaliteitsverbetering van het midden- en hoger kader door opleidingen aan te bieden die voldoen aan internationale- en accreditatiestandaarden. Hierbij wordt gewerkt aan de verdere professionalisering van het huidige opleidingsaanbod en de opzet van een HBO-opleiding. Deze opleiding zal overheidspersoneel opleiden tot een initieel bachelorniveau op het gebied van bestuurskunde, zodat zij haar taken behorende bij de diverse functies beter kan uitvoeren. De start is gepland op 1 oktober 2018

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina