Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental orkaan Irma stijgt

Dodental orkaan Irma stijgt

13/09/2017 16:08

Dodental orkaan Irma stijgt

Foto: EPA  

FLORIDA - Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van de zware orkaan Irma is gestegen tot zeker 61. Door de verstoorde stroomvoorziening kwamen vijf bewoners van een verpleeghuis in Florida om het leven, maakten de Amerikaanse autoriteiten woensdag bekend.

De vijf bewoners stierven door een defecte airconditioning. De apparatuur was uitgevallen door stroomonderbreking, toen de orkaan over Florida trok. Door de stroomuitval raakte de de apparatuur van slag en ontstond er gasvorming. Het drama speelde zich af in Hollywood, een stadje tussen Miami en Fort Lauderdale. De brandweer vond bij aankomst twee doden. Drie anderen stierven later in een ziekenhuis.

In de VS kwamen zeker 23 inwoners van Florida en naastliggende staten om het leven als gevolg van de storm. In het Caribisch gebied kwamen zeker 38 mensen om. De zware orkaan trok begin september een spoor van vernieling door het Caribisch gebied en delen van het zuiden van de Verenigde Staten. Van laatstgenoemde kreeg vooral Florida het zwaar te verduren. Eerder op woensdag werd bekend dat zeker een kwart van de huizen op eilandengroep de Floriday Keys is vernietigd en 65 procent zware schade opliep.

Miljoenen Amerikanen zitten in de nasleep van Irma nog zonder stroom. Het ging woensdagochtend volgens nutsbedrijven om zo'n 5 miljoen aansluitingen (circa 10 miljoen personen). NU.nl/Reuters/ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina