Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paho tevreden over aanpak luchtweginfecties Nickerie

Paho tevreden over aanpak luchtweginfecties Nickerie

12/09/2017 05:03 - Beta Debidien

Paho tevreden over aanpak luchtweginfecties Nickerie

 

NIEUW-NICKERIE - De epidemioloog Myrna Charles van het influenzateam van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) is tevreden met de informatie van het Mungra Medisch Centrum (MMC) over de aanpak van ernstige acute luchtweginfecties. Een Paho-missie is op bezoek in Suriname om inzicht te krijgen in de behandeling van overdraagbare ziektes aan de luchtwegen.

"We weten dat Nickerie uitstekend presteert op dat gebied", zegt Charles, die vol lof is, vooral over zuster Joshi Bhagalie, haar aanspreekpunt voor dit thema bij het MMC. "Haar presentatie vandaag was verhelderend." Zij voegt eraan toe dat luchtweginfecties een probleem kunnen vormen voor gemeenschappen, wanneer die niet de juiste aandacht krijgen. Ze zegt dat Nickerie als grensplaats een bijzondere taak heeft bij de ontdekking van zogenaamde 'importvirussen'. "Zo komen we te weten wat eventueel uit Guyana binnenkomt aan virussen die de luchtwegen schaden."

Charles verklaart dat het hele proces van herkenning van luchtweginfecties belangrijk is, omdat de Paho/WHO met de vergaarde gegevens vaccins kan produceren die specifiek aanwezige virussen bestrijden. "Zo zorgen we voor de juiste medicatie bij elke luchtweginfectie, afhankelijk van het gebied waar de ziekte heerst, in plaats van door de bank genomen elk willekeurig vaccin toe te dienen."

De deskundige wordt vergezeld door de artsen Robert Mohamed, consultant influenzaonderzoek van Paho-Suriname, en Marianella Ortega Gallardo, een Paho-functionaris die bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is gestationeerd. In de loop van de week zal de Paho-missie zich oriënteren bij andere gezondheidsinstellingen in Suriname.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina