Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ongeregeldheden bij demonstratie in Parijs

Ongeregeldheden bij demonstratie in Parijs

12/09/2017 20:57

Ongeregeldheden bij demonstratie in Parijs

Foto: ANP  

PARIJS - Bij een vakbondsdemonstratie in Parijs tegen de voorgenomen versoepeling van het Franse arbeidsrecht zijn dinsdag ongeregeldheden uitgebroken. Groepjes gemaskerde jongeren gooiden stenen en andere voorwerpen naar de politie, die reageerde met traangas en de inzet van waterkanonnen.

Enkele relschoppers werden opgepakt en afgevoerd. Hoeveel aanhoudingen werden verricht kon de politie nog niet zeggen.

Aan de demonstratie namen volgens de organisatoren ongeveer 60.000 mensen deel, meldden Franse media. In verschillende Franse steden protesteerden mensen tegen hervormingen van de arbeidsmarkt die de regering van premier Édouard Philippe eind augustus heeft voorgesteld.

Tot de voorgestelde maatregelen behoren versoepeling van het ontslagrecht en verlaging van ontslagvergoedingen. Dit moet het voor Franse werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in dienst te nemen. Werknemers vrezen echter dat hun rechten worden aangetast.  ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina