Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VN: etnische zuivering tegen Rohinyas Myanmar

VN: etnische zuivering tegen Rohinyas Myanmar

11/09/2017 18:27

VN: etnische zuivering tegen Rohinyas Myanmar

Foto: ANP  

De aanvallen van veiligheidstroepen in Myanmar gericht op de islamitische bevolkingsgroep van de Rohingya, lijken op "een schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen.” Dit heeft de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties, Zeid Ra’ad al-Hussein, maandag gezegd.

De Jordaanse prins Zeid veroordeelde het recente optreden van de Myanmarese strijdkrachten als een wrede operatie die "duidelijk buiten proporties" is.

De vluchtelingenstroom van Rohingya uit Myanmar naar buurland Bangladesh droogt voorlopig niet op. Sinds eind augustus zijn zo'n 313.000 leden van de in hun land vervolgde moslimminderheid naar Bangladesh gegaan, meldt de Internationale Organisatie van Migratie (IOM) in Genève maandag. In de afgelopen dagen zijn er dagelijks 20.000 vluchtelingen bijgekomen.

De IOM zegt 26 miljoen US dollar nodig te hebben om deze mensen de komende drie maanden van eerste levensbehoeften te voorzien. In totaal hebben de internationale organisaties gevraagd om donaties van 77 miljoen US dollar om de Rohingya in Bangladesh te helpen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina