Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Na orkanen: 'Suriname is veilige bestemming'

Suriname kan inspelen op behoefte aan veilige toeristische bestemmingen

11/09/2017 21:09 - Euritha Tjan A Way

James Akewaje en Laura van Heun van Stichting Toerisme Suriname.

James Akewaje en Laura van Heun van Stichting Toerisme Suriname. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Er zal een gat in de toerismemarkt ontstaan na de verschillende natuurrampen waarmee bestemmingen als Sint Maarten, Barbuda, Florida en Cuba te maken hebben gehad. Toeristen zullen op zoek gaan naar alternatieve veilige plekken die gevrijwaard blijven van rampen van deze omvang. Op die ontwikkeling zou Suriname kunnen inspelen.

Dit stellen Laura van Heun en James Akewaje, respectievelijk coördinator marketing en afdelingshoofd productontwikkeling en kwaliteitsbewaking van de Stichting Toerisme Suriname (STS).

Akewaje: "Inderdaad vallen er bepaalde bestemmingen van de schappen door het natuurgeweld en gaan reisorganisaties op zoek naar nieuwe bestemmingen. Daar zouden wij een rol in kunnen spelen, alleen is het moeilijk om daar direct op in te kunnen spelen."

Suriname heeft niet ingespeeld op het advies van de STS om op de verschillende buitenlandse ambassades toerismevertegenwoordigers aan te stellen. "Als die er waren zou het nu makkelijker zijn om Suriname via die kanalen stevig te gaan promoten als veilige bestemming, waar het weer altijd mooi is."

STS is de trekker van de Toerismemaand september waarbij belanghebbenden die actief zijn in de sector verschillende activiteiten zullen ontplooien. Van Heun: "Wat wij doen is dat faciliteren. We maken de agenda en promoten het zoveel mogelijk."

Lees in de maand september elke dinsdag in de Ware Tijd de rubriek 'Toerismemaand', over de positieve ontwikkelingen en uitdagingen voor organisaties die actief zijn in het toerisme.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina