Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Je snelheid bepaalt hoe het afloopt met je leven’

‘Je snelheid bepaalt hoe het afloopt met je leven’

11/09/2017 06:22 - Cheflin Paulus

Het beeld ter hoogte van mast 35 na de frontale botsing tussen twee voertuigen aan de Afobakaweg. Er vielen drie doden bij deze aanrijding.

Het beeld ter hoogte van mast 35 na de frontale botsing tussen twee voertuigen aan de Afobakaweg. Er vielen drie doden bij deze aanrijding. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - “Wat brengt mensen ertoe om sneller te rijden dan voorgeschreven is. We zien dat de snelheid bepaalt hoe het afloopt met de situatie en een mensenleven.” Dit zegt de voorzitter van het Korps Suriname Vrijwilligers (KSV) teleurgesteld over de afloop van weer een dramatisch weekend met vier doden in het verkeer.

"Zij kunnen ons niet meer vertellen wat er gebeurd is." De voorzitter zegt dat ook hij geschokt is door de wijze waarop de slachtoffers om het leven gekomen zijn. Enkele uren voor de dodelijke aanrijdingen had hij nog in een televisieprogramma bestuurders opgeroepen hun snelheid te matigen vanwege de drukte op centrale wegen als de Afobaka- en Indira Gandhiweg.

Hij verwijst naar fatale aanrijdingen de afgelopen jaren op deze wegen. Op verschillende plekken op de Afobakaweg staan borden die een maximale snelheid van 80 kilometer per uur aangeven. "Die aanwijzingen worden gewoon genegeerd en mensen gaan bewust harder rijden." Gezius wil dat de verkeerspolitie snel strakker gaat controleren op vooral de Afobakaweg.

"Waarom wordt er niet scherper gecontroleerd. We kennen het gedrag daar al jaren. De politie is niet scherp genoeg." Hij bekritiseert ook het gedrag van bestuurders en passagiers. "Als je in een auto zit en iemand rijdt erg hard moet je de persoon duidelijk maken dat jij je leven liefhebt." Ons gedrag als individu moet ook gaan veranderen en nu is de beste tijd daarvoor. Het gaat te vaak mis."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina