Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stephens kan US Open-winst niet geloven

Stephens kan US Open-winst niet geloven

10/09/2017 16:51

Stephens kan US Open-winst niet geloven

Foto: AP  

NEW YORK - Sloane Stephens kan niet geloven dat ze haar indrukwekkende comeback van de laatste maand zaterdag bekroonde met winst van de US Open. "Het is ongelooflijk. Ik onderging op 23 januari een operatie en als iemand me toen had gezegd dat ik nu de US Open zou winnen, had ik dat echt niet geloofd", sprak een emotionele Stephens na haar winst op Madison Keys in de finale.

De 24-jarige Amerikaanse was na een lange afwezigheid door een voetblessure afgezakt op de wereldranglijst en stond begin augustus nog 957e, werkte zich richting de US Open op naar plaats 83 en is nu de nieuwe nummer zeventien. "Ik heb een geweldig team achter me en had dit echt voor geen goud willen missen. Eigenlijk zou ik nu moeten stoppen, want dit overtref ik nooit meer. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Alles viel samen en ik kan alleen maar dankbaar zijn."

Stephens ging in de eindstrijd een stuk beter met de druk om dan de als vijftiende geplaatste Keys. De Amerikaanse versloeg haar twee jaar jongere landgenote eenvoudig met 6-3 en 6-0. Stephens is de eerste ongeplaatste US Open-winnares sinds Kim Clijsters in 2009. Ze is bovendien pas de vijfde vrouw die er met een ongeplaatste status in slaagt om een Grand Slam op haar naam te schrijven. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina