Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Orkaan Irma bereikt Florida, eerste dodelijke slachtoffers

Orkaan Irma bereikt Florida, eerste dodelijke slachtoffers

10/09/2017 13:57

Orkaan Irma bereikt Florida, eerste dodelijke slachtoffers

Foto: AP  

MIAMI / FLORIDA - De orkaan Irma heeft zondagmiddag rond tien over één de archipel Florida Keys bereikt. Dit meldt het National Hurricane Center in Miami. Het oog van de storm is voorbij Key West, de uiterste, zuidwestelijke punt van de eilandengroep bij het vasteland van Florida. Volgens het National Hurricane Center is het nu onderweg naar de westkust van de staat.

Inmiddels geldt voor diverse delen in Florida ook een tornado-alarm. De stroom van meer dan 1,4 miljoen huishoudens is uitgevallen, maar bij ongeveer driehonderdduizend weer aangesloten. Daarnaast is een deel van het elektriciteitsnet beschadigd, meldt de grootste netbeheerder van Florida. De reperatie zal weken duren.

Verkeersongelukken door het slechte weer in Florida hebben al aan minstens drie mensen het leven gekost, zo meldt nieuwszender ABC. Zo verongelukte in Monroe County een man toen hij de macht over het stuur van zijn vrachtwagen verloor.

De straten in Miami staan inmiddels blank. Daarnaast is door de orkaan in de stad een hoge hijskraan deels neergestort, meldt CNN. Op beelden is te zien dat een afgebroken arm van de kraan op een toren ligt. Volgens een vertegenwoordiger van de federale agentschap voor rampenbestrijding FEMA is de route van Irma het slechts denkbare scenario voor de Florida Keys, Monroe County en de westkust van Florida.

Florida zet zich al dagen schrap voor Irma. De orkaan heeft een van de grootste evacuatieoperaties in de geschiedenis van de Verenigde Staten teweeg gebracht. Meer dan zes miljoen mensen zijn opgeroepen om de regio te verlaten. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina