Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gemeenschap westelijke polders bezorgd

Gemeenschap westelijke polders bezorgd

10/09/2017 09:31 - Beta Debidien

Gemeenschap westelijke polders bezorgd

Foto: dWT  

NIEUW NICKERIE - Ondanks eerdere toezeggingen komt de hulpbrandweerpost in de westelijke polders van Nickerie niet van de grond. Een gebouw aan de Gemaalweg is gerenoveerd en geschilderd en staat klaar voor ingebruikname. Daarnaast moet het belangrijkste er nog komen: materiaal om een brand te bestrijden.

Nu moet de brandweer in geval van een calamiteit vanuit Nieuw Nickerie aanrukken en daarmee gaat kostbare tijd verloren. Vaak kan de brandweer alleen maar nablussen. Het Korps Brandweer Suriname is nu precies een jaar bezig een hulppost op te zetten aan de Gemaalweg. Bewoners van de Nani-, Clara- en Corantijnpolder maken zich zorgen over de besluiteloosheid. De redactie verneemt dat de werkzaamheden aan het gebouw al zes maanden zijn stilgelegd.

Buurtbewoner Sieuw Uday vraagt zich af of de leiding van de brandweer beseft waaraan de mensen worden blootgesteld. De brandweer was bij het begin van het project gestart met voorlichting over het minimaliseren van de brandrisico's en het verhogen van de brandveiligheid. "Ook dat is halverwege blijven steken en men blijkt ons vergeten te zijn." Uday vindt het erg dat hoofdbrandmeester Vivian Welles, coördinator van dit project, geen informatie meer mag geven aan de gemeenschap.

Remie Markeloo, leidinggevende bij de brandweer in Nickerie, zegt dat hij geen nadere informatie heeft over het project in het westen. Hij verwijst naar de afdeling voorlichting van de brandweer in Paramaribo. "U kunt pas informatie krijgen wanneer ik een rapport heb uitgebracht aan de leiding van de brandweer, maar we zijn nog niet zover", zegt Markeloo. Voorlichter Olton Pinas in Paramaribo heeft ook geen informatie over het project, "omdat het gaat om een beleidskwestie". Hij zegt dat het niet gaat om een hulpbrandweerpost, "het wordt een informatiecentrum".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina