Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'EU bekritiseert economische plannen Trump'

'EU bekritiseert economische plannen Trump'

10/09/2017 20:47

'EU bekritiseert economische plannen Trump'

 

MUNCHEN - De Europese Unie heeft de economische plannen van de Amerikaanse president Donald Trump in een intern rapport bekritiseerd. Europese bestuurders zijn bezorgd dat de protectionische plannen van de zakenman de wereldwijde economie kunnen beschadigen.

"De effecten kunnen groter zijn dan gedacht", schrijft het Duitse magazine Der Spiegel dit weekend. Het weekblad zegt een rapport te hebben ingezien van topbeleidsmakers van de Europese ministeries van Financiën.

Naar verluidt zijn de Europese lidstaten ook bezorgd over de Amerikaanse overheidsfinanciën. De schuld van de VS blijft maar stijgen en dit beleid zou op korte termijn economische risico's met zich meebrengen. Financiële instellingen zouden het land liever vermijden en een daling aan investeringen levert een mogelijk risico op voor het land.

Ook de nieuwe belastingplannen van Trump krijgen kritiek. De zakenman wil onder andere de belastingtarieven voor de hoogste inkomens verlagen. In het Europese rapport valt te lezen dat dit de uitdagingen van de Amerikaanse economie zou ergeren in plaats van verlichten. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina